FORBRAIN

Forbrain Nedir?

FORBRAIN® kulaklık takımı, kullanıcı tarafından seslerin üretimi ve işlemlenmesine yardımcı olmak üzere, yüksek frekanslı titreşimleri güçlendirir. Patentli elektronik dinamik ses filtresi, çevre gürültüsünü bastırarak, kullanıcının kendi sesinin daha güçlü bir şekilde ön plana çıkmasını ve böylece sinir sisteminin önemli bir duyusal egzersiz yapmasını sağlar. Aynı zamanda, uzun ünlüleri ve dilin yapısında kritik önem taşıyan diğer sesleri güçlendirerek yönlendirir. Bunun sonucunda ortaya çıkan ses, kulaklar ve havadan iletim yerine, sinir sistemi ve beyne doğrudan kemikler üzerinden iletilir.

Kemikten ses iletimi ile duyusal mesajlara yönelik dikkat artırılır

Kendi sesimizi, kemiklerimiz üzerinden dinleriz.​”. Bir ses üretmek istediğimizde, ses tellerimiz titreşir. Bu titreşimler, bir yandan havadan iletim yoluyla kulak zarına ulaşırken, asıl olarak kemiklerimiz üzerinden iç kulağa iletilir. Kulaklarımızı kapattığımızda bile kendi sesimizi güçlük çekmeden duyabilmemizin nedeni budur. Havadan iletim sırasında çevresel gürültünün de etkisiyle ortaya çıkan iletim kayıplarının önüne geçtiği için, kemikten ses iletimi büyük önem taşır.

Forbrain® kemik yapı üzerinden gerçekleşen ses iletimini güçlendirerek işlev görür. Yüksek hassasiyete sahip mikrofonla donatılmış kemikten iletim kulaklık takımı sayesinde, kullanıcının kendi sesine dönük algısı yükselir; iletilen ses mesajındaki bilgilerin analiz edilip özümsenmesi kolaylaşır. Kendisini en uygun dinleme koşullarına konumlandıran kullanıcı, söylemekte olduğu şeylere yönelik dikkatini artırır.

Forbrain® kulaklıkları şakaklara yerleştirildiği ve bu sırada kulaklar açık kaldığı için, kullanım sırasında çevredeki seslerin algılanması devam eder. Kullanıcı, dış sesleri keserek sadece kendi sesine odaklanmadığı için, kendisini gerçekten ilgilendiren seslere odaklanma becerisini de geliştirir. Bunun yanında, Forbrain® kullanımı sırasında diğer kişilerle (anne-baba, öğretmen, terapist vb.) normal bir şekilde konuşup iletişim kurabilir.

Ayrıntılı bilgi için Tıklayın